Prawdziwie włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy
Restauracje włoskie to w kraju najpopularniejszy rodzaj restauracji. Cenimy włoskie jedzenie bo jest smaczne, treściwe i nie jest kosztowne. Bez wątpienia najczęściej decydujemy się na włoskie makarony. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską próbują mniej znane dania obiadowe takie jak tortellini, gnocchi i desery włoskie.
Szukając dobrej włoskiej restauracji należy przyjrzeć się kilku elementom: jak wiele składników rzeczywiście jest sprowadzanych z Włoch, czy w karcie znajdują się również mniej znane dania, czy karta win, zawiera klasyczne włoskie wina. Włoskie potrawy to duża wielość smaków i dania z różnych części kraju. W dobrej restauracji poczujemy naturalny klimat Włoch.
Kuchnia włoska jest prosta, ale to wcale nie oznacza, że że nie jest dobra Z pewnością można uznać, że jest to przepyszna kuchnia europejska .
Dobre wina włoskie
Żadna szanująca się knajpka włoska, która ubiega się do tytułu bycia ekskluzywnym miejscem na gastronomicznej mapie miasta, nie może zaniedbywać trunków. Kolacja w stylu włoskim z całą pewnością musi zawierać również trunek. Odrobina białego wina to we Włoszech cos zupełnie naturalnego. włoskie przepisy Najbardziej typowe wina z Włoch to trebbiano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie franciacorta i marsala z Sycylii. Włoska restauracja – jeśli rzeczywiście chce być postrzegana jako typowa włoska trattoria, musi mieć szeroką kartę win.
Regionalna kuchnia włoska
Mając ochotę poznać fenomen włoskiego gotowania bez wahania trzeba odwiedzić restaurację, która potrafi przygotować nie tylko pizzę i makaron.
Zobacz film